ONTVANG 1,25% CASHCOINS Booking.com
Meld je aan en ontvang direct 1,00
Help
Zo kom je fit en gezond de winter door
23/11/2015

Wind, kou, regen, hagel, sneeuw. Het weer kan ons immuunsysteem behoorlijk van slag brengen. Niet zo gek dus dat we in de winter veel grieperiger zijn en makkelijker een koutje vatten. Door de korte dagen krijgen we ook nog eens minder vitamine D binnen waardoor een winterdipje of somberte op de loer ligt. Hoe kom je gezond de winter door?

Winterdipje

Ramen dicht, verwarming op tien en onder een dekentje series kijken met een grote mok warme chocolademelk. Dat is wat veel mensen in de winter doen. Maar juist het tegenovergestelde is van grote invloed op het voorkomen van een winterdip! Met deze vijf tips maak jij deze fout niet.

1. Beweeg
In plaats van die marathon House of Cards kun je beter een stukje gaan lopen buiten. Ga een rondje hardlopen of snelwandelen in het park of maak een lange wandeling door het dorp. Als je het echt te koud vind kun je ook binnen een uitgebreide rek-en-strek sessie inlassen. Een aanrader voor iedereen die lang in dezelfde positie moet werken - regelmatig stretchen voorkomt stramme spieren!

Winterdipje

2. Niet elke dag stamppot
In de winter gaan we vaak voor zwaar voedsel. Flinke stukken vlees, stamppotten met jus en comfort food bijvoorbeeld, en dan hebben we het nog niet eens gehad over Sinterklaas snoepgoed of het kerstdiner. Door de kou verbruikt je lichaam meer energie, maar dat betekent niet dat je meer caloriën tot je kunt nemen. Hou je gezonde lifestyle aan en ga voor avocado, noten, vette vis en andere goede vetten.

3. Smeren en beschermen
Door de kou droogt je huid veel sneller uit dan in de zomer. Smeren is het advies! Smeer je lichaam lekker in met een hydraterende bodylotion na het douchen, gebruik labello of een andere lippenbalsem voor je gescheurde lippen en koop een voedende handcrème.

Winterdipje


4. Vitamines
De 'r' zit weer in de maand! Dit klassieke ezelsbruggetje helpt je te bepalen in welke maanden je vitamines bij zou moeten slikken. Onderzoek heeft uitgewezen dat vitamine B-12 en vitamine C essentieel zijn om een depressie tegen te gaan. Ook vitamine D (van de zon) helpt goed. Natuurlijk kun je ook gewoon een multivitaminepil slikken om je weerstand te beschermen.

5. Drink voldoende water
Zit je veel binnen met de verwarming aan? Ook hierdoor droogt je huid sneller uit en kun je sneller last krijgen van hoofdpijn. Naast smeren is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Misschien heb je niet zo'n zin in liters koud water, maar wel in grote mokken (kruiden-)thee.

Heb jij nog tips om gezond de winter door te komen?

   
Close
1,75% CashCoins
Bonprix: Shirts & tops met extra voordeelprijzen
Code:
ONTVANG 1,25% CASHCOINS Booking.com
visit register click click