ONTVANG 1,25% CASHCOINS Booking.com
Meld je aan en ontvang direct 1,00
Help
Met deze tips ga je voorbereid op wintersport!
11/01/2016

Na een periode van warme wind en hoge temperaturen is de winter op 1 januari 2016 dan eindelijk echt begonnen! Waar men de afgelopen vier weken nog moest skiën of snowboarden op een witte strook met uitzicht op groene bergen, ligt er nu eindelijk een vers laagje natuursneeuw. Perfect dus voor de wintersportvakantie over een kleine maand! Ga je op wintersport en wil je liever niet linea recta met de eerste gipsvlucht terug naar huis, dan is een goede voorbereiding essentieel. Naast het zorgen voor goede materialen moet je conditie ook in orde zijn. Met deze checklist ben je optimaal voorbereid. Aanvullingen zijn welkom!

Wintersportvakantie voorbereiding

Fit de piste op: Oefeningen
Je doet er goed aan om je lichaam voor te bereiden op de wintersport. Als je conditie goed is en de spieren fit en soepel zijn zul je veel meer plezier aan je ski-, snowboard- of langlaufvakantie beleven. Met een paar oefeningen in de weken voor je wintersport ben je minder gevoelig voor blessures, hebt een groter uithoudingsvermogen en minder spierpijn! Deze oefeningen kun je prima op kantoor of thuis doen.

1. Kniebuigingen
Tijdens het skiën buig je voortdurend door je knieën. Train daarom je beenspieren door elke dag kniebuigingen te doen. Buig 10 keer door je knieën totdat je bovenbenen horizontaal staan en veer dan langzaam weer op.

2. Tenen optrekken
Om de spieren aan de voorkant van je onderbeen te trainen, kun je een aantal keren per dag je tenen optrekken. Trek je tenen hoog op en hou ze even in deze stand. Ontspan en herhaal daarna weer.

3. Traplopen
Loop de lift of roltrap voorbij en ga lekker met de trap! Traplopen is een uitstekende manier om beenspieren te trainen die je ook bij het skiën gebruikt. Geregeld een stukje trap nemen is beter dan 1 keer per dag een lange trap op te rennen. Ook goed: langzaam de trap oplopen, waarbij je telkens 2 treden tegelijk neemt.

 

Wintersportvakantie voorbereiding

 

Warm de piste op: Het juiste materiaal
Natuurlijk wil je een beetje modebewust voor de dag komen bovenaan de berg, maar functie en comfort staan voorop. Het weer in de bergen kan grillig zijn en snel omslaan. Kleding in meerdere lagen geeft de beste isolatie en heeft als voordeel dat als het warmer wordt, je makkelijker iets uit kunt trekken. Ook een warme muts, stevige handschoenen, thermokleding, pullies en een skibril zijn onmisbaar op te piste. En vergeet de ski-jas en skibroek niet die van goede kwaliteit moeten zijn zodat je kan genieten van een onvergetelijke wintersportvakantie! Kijk bijvoorbeeld bij Plutosport of Wintersport-Store voor koopjes. De sale is fijn, maar bezuinig niet op de kwaliteit van je kleding, want een lekkende broek of gescheurde handschoenen kunnen je alle pret ontnemen.

Ga je elk jaar op wintersport en ben je een fervent skiër of snowboarder, dan loont het misschien om je eigen gear aan te schaffen. Vaak heb je een snowboard met schoenen en bindingen er al na een jaar of twee uit. Lees je wel goed in en laat je adviseren voordat je een beslissing maakt of test verschillende merken en soorten uit tijdens je wintersportvakantie. Neem je je eigen spullen mee? Vet de boards en ski's dan ruim van tevoren in en check of er de vorige keer geen losse schroefjes kwijt zijn geraakt.

 

Wintersportvakantie voorbereiding

 

Veilig de piste bereiken: check je auto
Tijdens de winter en wintersport zijn de omstandigheden een stuk zwaarder voor de auto door de lage temperaturen, gladheid en pekel. Daarnaast is het altijd weer even wennen om in de sneeuw te rijden. Zorg zeker voor winterbanden (en sneeuwkettingen) zodat je niet onverhoopt vast komt te zitten in de sneeuw terwijl je het hotel al ziet liggen (waargebeurd verhaal!). Je kunt ook langs de garage gaan om je auto winterklaar te maken. De dealer of garagehouder check je auto dan op kwetsbare punten, zodat je veilig jouw wintersportbestemming bereikt.

> Heb je nog meer wintersporttips? Wij zijn benieuwd!

   
Close
Tot 6,25 CashCoins
LOOKFANTASTIC: 20% korting op parfums
Code:SALE20
ONTVANG 1,25% CASHCOINS Booking.com
visit register click click